Osijek
HVALEVRIJEDNA INICIJATIVA

Do prvog rođendana ostavljenoj bebi osigurana hrana, odjeća, igračke...
Objavljeno 13. srpnja, 2013.

Ispunjavajući ljudsku i moralnu obvezu, osječki Dom zdravlja maloj će Zvjezdani, djevojčici ostavljenoj početkom tjedna ispred Doma zdravlja na Jugu 2, do njezine navršene prve godine života osigurati sve što joj je potrebno, od odjeće, obuće, prehrane i igračaka, ali i zdravstvenu skrb.

- Moramo zahvaliti Osječanima Vukoviću i Mihaljčeku koji su odlično reagirali, ali i zatražiti od javnosti neka ne osuđuje majku koja je ipak prepoznala da dijete treba ostaviti pred našim vratima, a ne negdje drugdje. Ranije su se neželjena novorođena djeca ostavljala ispred crkava, a svojim činom majka je znala da će dijete dobiti dobru skrb i pomoć. Stoga je Upravno vijeće na moj poticaj prihvatilo inicijativu "Pomozimo maloj Zvjezdani", najavio je dr.dent.med. Miroslav Sikora, ravnatelj osječkoga Doma zdravlja. Sikora je dodao kako će do Zvjezdanine prve godine života uz nju pomoć dobivati i oni u čijem okruženju bude živjela, bilo da su to skrbnici, odnosno udomitelji, posvojitelji ili roditelji.

Potporu ovoj hvalevrijednoj inicijativi dala je i Verica Voloder, voditeljica patronažne službe Doma zdravlja, koja je naglasila kako bi najsretnije rješenje bilo pronaći majku, no ako to nije u mogućnosti, onda dobre skrbnike koji će je okružiti pažnjom i ljubavlju. I Ivona Nikolić, stručna suradnica u tvrtki Vivera, uvozniku dječje hrane Hipp, izrazila je spremnost da se u sljedećih godinu dana malenoj djevojčici osigura hrana za zdravo i sretno odrastanje. M. Mihelić

Beba je u inkubatoru, komplikacija nema

Bebine životne funkcije su stabilne i protekla su dva dana prošla bez komplikacija pa će, prema procjeni liječnika pedijatara koji skrbe o njoj, beba u inkubatoru provesti još nekoliko dana, dok bi na bolničkoj skrbi i promatranju trebala ostati do trideset dana, izvijestio je gradonačelnika Ivicu Vrkića tijekom jučerašnjeg posjeta Klinici ravnatelj KBC-a, dr. Jozo Kristek. Gradonačelnik je pozvao njenu majku da se predomisli i uzme svoje dijete natrag. Novinarima je, zbog zakonske regulative, bio zabranjen posjet i snimanje bebe.

Možda ste propustili...

47. REGIONALNA DOMIJADA U OSIJEKU

Natjecanje 350 djece iz osam učeničkih domova

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike